Turneringer

Lag NM

Bærum Golfklubb sender hvert år lag til NSG-lagmesterskap for damer og herrer, Lag-NM damer og herrer, samt til Lag-NM junior for gutter og jenter. Lag NM spilles i ulike divisjoner og med ett opp- og nedrykk system. 

Uttakskriterier Lag-NM Damer og Herrer

Det finnes tre ulike måter å kvalifisere seg til Lag-NM for Damer (3 plasser) og Herrer (5 plasser):

1. Vinne KM året før
Vinneren fra 2023 får automatisk plass på laget i 2024. Hvis vinneren ikke kan delta, går tilbudet til 2.plassen og deretter 3.plassen. Hvis ingen av topp 3 kan delta, flyttes den ekstra plassen over til klubbens uttaksturnering. 

2. Klubbens uttaksturnering
Herrer - Bli nummer 1 eller 2 i klubbens uttaksturnering.
Damer - Vinne klubbens uttaksturnering


3. Wild Cards
Få en av de gjenværende plassene som Sportslig ansvarlig deler ut som "Wild Cards".

Klubbens uttaksturnering

Klubbens uttaksturnering holdes lørdag 22.06 og spilles over 36 hull. Damer spiller blått utslagssted og Herrer spiller hvit utslagssted. Det spilles om 2 plasser til herrelaget og 1 plass til damelaget. Uttaket gjøres basert på beste bruttoscore. Ved lik score spilles det omspill, ett hull av gangen. Alle som ønsker kan melde seg på uttak, men kun hvis man har anledning til å spille selve Lag-NM. Fjorårets klubbmester, som allerede er tatt ut til laget, oppfordres til å delta. Klubbmesters score vil ikke telle på resultatlista, slik at det er 1. og 2. plass for Herrer og 1.plass for Damer som blir tatt ut, selv om klubbmester skulle ende høyt på resultatlista.   

Kriterier for å være aktuell for Wild Cards: 
De resterende plassene (2 til herrelag og 1 til damelag) tas ut som Wild Cards av sportslig ansvarlig. Det er kun påmeldte spillere til uttaksturnering som er aktuell for Wild Cards. Dette er for å ha full åpenhet om hvem som har lyst til å delta og er aktuelle. Hvis man er forhindret til å delta i selve i uttaket melder man seg på, og gir beskjed til Sportslig ansvarlig om årsak til hvorfor man ikke kan spille uttak. Disse spillerne vil ved offentliggjøring av startlise til uttaksturnering stå som WD, men er fortsatt aktuelle for Wild Cards. Wild Cards gis på bakgrunn av sportslige resultater i 2023 og 2024, tidligere prestasjoner i Lag-NM og en totalvurdering for hva som er best for laget.

Uttakskriterier Lag-NM Junior gutter og jenter
Det finnes tre ulike måter å kvalifisere seg til Lag-NM Junior for gutter (5plasser) og jenter (5plasser):

1. Vinne KM året før
Vinneren fra 2023 får automatisk plass på laget i 2024. Hvis vinneren ikke kan delta, går tilbudet til 2.plassen og deretter 3.plassen. Hvis ingen av topp 3 kan delta, flyttes den ekstra plassen over til klubbens uttaksturnering

2. Klubbens uttaksturnering
Bli nummer 1 eller 2 i klubbens uttaksturnering

3. Wild Cards: Få en av de gjenværende plassene som Sportslig ansvarlig deler ut som "Wild Cards"

Klubbens uttaksturnering
Klubbens uttaksturnering holdes lørdag 22.06 og spilles over 36 hull. Jenter spiller blått utslagssted og gutter spiller hvit utslagssted. Det spilles om 2 plasser i begge klasser. Uttaket gjøres basert på beste bruttoscore. Ved lik score spilles det omspill, ett hull av gangen. Alle som ønsker kan melde seg på uttak, men kun hvis man har anledning til å spille selve Lag-NM Junior. Fjorårets klubbmester, som allerede er tatt ut til laget, oppfordres til å delta. Klubbmesters score vil ikke telle på resultatlista, slik at det er 1. og 2. plass i begge klasser som blir tatt ut, selv om klubbmester skulle ende høyt på resultatlista.   

Kriterier for å være aktuell for Wild Cards: 
De resterende plassene (2 i hver klasse) as ut som Wild Cards av sportslig ansvarlig. Det er kun påmeldte spillere til uttaksturnering som er aktuell for Wild Cards. Dette er for å ha full åpenhet om hvem som har lyst til å delta og er aktuelle. Hvis man er forhindret til å delta i selve i uttaket melder man seg på, og gir beskjed til Sportslig ansvarlig om årsak til hvorfor man ikke kan spille uttak. Disse spillerne vil ved offentliggjøring av startlise til uttaksturnering stå som WD, men er fortsatt aktuelle for Wild Cards. Wild Cards gis på bakgrunn av sportslige resultater i 2023 og 2024, tidligere prestasjoner i Lag-NM-junior og en totalvurdering for hva som er best for laget.

Har du noen spørsmål om Lag NM for noen av klassene, så er det bare å ta kontakt med Sportslig ansvarlig Emilie Kvamme - emilie@bmgk.no

*Bærum GK kan sende 2.lag på etterspørsel. Da dekkes startavgift, men spillere må selv stå for resterende utgifter. 

 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her