Nyheter

Bærekraft i fokus - nå ser du mer til Franzefoss

Av: Anders Harto  |  Publisert: 4. juli 2024  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Økonomisk støtte til juniorene, targets på rangen og håndtering av alt avfall fra klubben. Kan du hjelpe oss å bli bedre på kildesortering?

Bærum Golfklubb har de siste 15 årene brukt Franzefoss til avfallshåndtering. Fra 01.07.24 har vi utvidet og inngått et lengre samarbeid med Franzefoss som retter seg mot alle delene av golfklubben vår.

Når du som medlem kildesorterer ditt avfall i en av våre 6 avfallstasjoner på treningsområdene og banen, ender det avfallet opp hos Franzefoss. Hos Franzefoss blir alt vårt avfall kategorisert og sjekket om det er riktig kildesortert, og på bakgrunn av dette scorer de Bærum Golfklubb på en sorteringsgrad. Vårt ultimate mål er å nå 100 %, altså at vi kildesorterer alt riktig. Hos oss har du fire 4 kastemuligheter: plast, papp, mat og restavfall. I tillegg har vi egne beholdere for pant. For eksempel hører ikke en ødelagt golfball til i matavfallet, og en slitt hanske skal ikke i plastavfall og panteflasker er ikke restavfall. Vennligst bruk litt ekstra tid når du kaster til å sørge for at du legger i riktig avfall. Den øknomiske kostnaden for klubben blir større jo mer som er feilsortert. Er du i tvil, spør oss!  

Banemannskapet har i år fått utvidet avfallssorteringen vi har ved driftsbygget, noe som gjør at vi ikke lenger trenger å bruke tid og personell på transport av ulike avfallstyper bort fra anlegget. Vi har nå et driftsbygg som kan håndtere mange forskjellige type avfall, og vi har fått etablert vårt eget "mini-Isi". Det kommer godt med når vi behandler alt fra batterier, oljer, trevirke og alt som trengs til banen!

Det er også gledelig å kunne fortelle at en lokal bedrift som Franzefoss har inngått en lengre profileringsavtale med klubben, hvor de blant annet har øremerket midler til vår juniorgruppe. I tillegg vil du se profilering i simulatorsenteret og på treningsområder. Sammen har vi satt ut forskjellige targets på drivingrangen som du kan prøve å treffe. Vi kan flytte rundt på disse, og vi vil bruke de første ukene på å teste ut ulike lokasjoner. 

Vi er svært fornøyd med at Franzefoss er med på laget! Hvis du som privatperson har spørsmål om containerleie, pukk, grus eller gjennvinning er det bare å ta kontakt med Franzefoss

 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her