Retningslinker for bruk av golfanlegg under covid-19

Av: Marius  |  Publisert: 10. mai 2020  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Golfbanen er åpen med retningslinjer for covid-19. Takk for at du leser, følger og respekter disse.

Banen vil den vil frem til 16.mai være åpen fra 08:00. Vi setter pris på at du følger og respekterer de oppnevnte regler for bruk av golfanlegg under covid-19.

Før spill
- Ikke besøk golfklubben dersom du er i karantene eller har symptomer på luftveisinfeksjon
- Bruk av golfbiler er kun tillatt mot legeerklæring. Det er kun de som bor i samme husstand som har lov til å dele golfbil
- Proshop følger gjeldende retningslinjer for butikker
- Følg generelle råd og retningslinjer gitt av helsemyndighetene, og av den kommune hvor golfanlegget ligger
- Garderobene er stengt
- I kafeen følges myndighetens retningslinjer for serveringssteder

Under spill
- Hold avstand til hverandre
- Bruk bare dine pegger
- Bruk og berør kun dine egne golfballer
- Golfhansker kan også infiseres ved berøring av andre gjenstander
- Ikke lån utstyr fra andre spillere
- La alltid flagget stå i hullet
- Det tilrettelegges for at ballen ikke går helt ned i hullet - slik at ballen kan fjernes uten kontakt med flagg eller hullkopp
- Ingen raker i bunkerne, bruke dine føtter**
- Ingen søplekasser ute på banen, så vennligst ta med din egen søppel
- Merkestaker flyttes/berøres ikke, og er definert som som uflyttbar hindring. Fritak tas etter regel 16.1

Etter spill
- Ikke ta hverandre i hånden etter spill
- Ikke bytt eller signer scorekort
- Ingen rengjøring av sko ved høytrykkspistol eller blåser
- Vær oppmerksom på å holde avstand til andre offentlige områder

**Midlertidig lokal regel om ballplassering i bunker
Når en spillers ball ligger i en bunker, kan spilleren ta fritak uten straff én gang ved å plassere den opprinnelige ballen eller en annen ball i og spille fra dette fritaksområdet:

- Referansepunkt: Punktet til den opprinnelige ballen
- Størrelse på fritaksområdet målt fra referansepunkt: Én køllelengde fra referansepunktet men ikke nærmere hullet og ballen må fortsatt være i bunkeren.

Etter denne lokale regel må spilleren velge et punkt for å plassere ballen og bruke fremgangsmåten for å plassere ballen etter regel 14.2b (2) og 14.2e.

Straff for å spille ball fra et feil sted ved brudd på lokal regel er generell straff etter regel 14.7a.

Takk for at alle bidrar og respekterer de retningslinjer som er tilstede.