Bane

Etikette og sikkerhet

Det er viktig at vi alle bidrar til at Bærum GK er et sikkert sted å spille golf, og at vi alle tar godt våre på banen. Det er alltid du som spiller som har ansvaret for egen og andres sikkerhet på golfbanen.

Sikkerhet
- Ikke slå dersom det er en fare for å treffe andre golfere eller banemannskap
- Vent til du har fått klarsignal fra banemannskap dersom de er i faresonen
- Rop alltid "FORE" dersom du er uheldig med ditt slag og ballen er på vei mot andre spillere eller hus som ligger langs hullene
- Ved hull 2 ber vi alle spillere ta hensyn til husene på venstre side av hullet og unngå å velge køller som setter disse i fare.
- Ved hull 6 ber vi alle spillere ta hensyn til husene på høyre side av hullet og unngå å velge køller som setter disse i fare.
- Ved lyn og torden vil vi blåse av spillet og spill vil deretter være på egen risiko. Vi ber om at alle spillere forlater banen umiddelbart, eller søker ly, ved avblåsing av spillet.

Signalhorn ved lyn og torden
Vi har et signalhorn som blir utløst for å varsle spillere ved lyn og torden. En golfspiller har alltid ansvar for egen sikkerhet på golfbanen i forbindelse med lyn og torden. En spiller som opplever truende skyer i nærheten uten at det er blåst i hornet (eller spiller ikke har hørt horner) må selv vurdere faren og eventuelt komme seg i ly. Det er ikke alltid administrasjonen er tilstede for å stenge banen med signalhornet.

Stopp spillet - Et langt signal og spillet skal umiddelbart avbrytes. Alle spillere må søke ly så raskt som mulig.
Start spillet igjen - Flere korte signaler når faren er over og man kan sette i gang spillet igjen. Dette gjelder både turneringer og selskapsspill.

Etikette
- Ta alltid nedslagsmerker på green og legg tilbake oppslått torv. Klikk her for å se hvordan du korrekt reparerer et nedslagsmerke.
- Rak bunkeren etter deg og legg alltid raken i spilleretningen.
- Traller og golfbiler skal ikke kjøres mellom green og bunker. Ingen traller eller golfbiler skal plasseres på utslagssteder heller.
- Det er ikke tillatt å spille golf i bar overkropp på Bærum Golfklubb. Vi ber om at fornuftige og ordentlig klær skal brukes. 

Spillehastighet
- Velg et utslagssted som er tilpasset dine slaglengder og ditt hcp.
- Spill "ready golf" og vær klar for å slå når den er din tur.
- Slipp igjennom raskere flighter hvis du er ledig hull foran deg.
- Hold alltid følge med gruppen foran.

Golfbiler
- Følg alltid regler som beskrevet på golfbilene.
- Oppdateringen om bilene vil alltid ligge under dagens status på nettsiden www.bmgk.no
- Sjåfører må minimum være 18 år og ha vanlig sertifikat for personbil.
- Ingen kjøring i påvirket tilstand.
- Golfbiler er ikke tillatt på utslagssteder, på greener eller mellom green og bunker.
- Maks 2 personer og 2 golfsett per bil.
- Biler bestilles i proshop.
- Vi setter pris på om man forlater bilen i den stand man fant den og rydder opp etter seg før innlevering av golfbilen.
- All kjøring på egen risiko.

 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her